Ga naar de inhoud

Wim Akkermans

Wim Akkermans is in 2011 oprichter van Loopschool Wim Akkermans in Vught.

Hardlopen is dan al heel wat jaren zijn grote passie.

Ultraloper

Als marathonloper en ultraloper (Wim loopt 100 kilometer of meer achter elkaar) heeft hij goed bestudeerd wat je moet doen om zo economisch mogelijk te lopen. In 1988 wordt Wim Nederlands kampioen op de afstand 100 km. In 1989 loopt hij zijn toptijd op een marathon, 2 uur en 31 minuten. Er volgen nog vele succesvolle marathons en ultralopen. In 2016 nog loopt hij 100 kilometer om daarmee geld in te zamelen voor de Stichting Fitkids.

Looptechniek

Met al deze kennis en ervaring als (ultra)loper heeft Wim de bodem gelegd voor Loopschool Wim Akkermans (LSWA). Vanaf 1992 geeft hij looptrainingen en op 1 januari 2011 begint hij zijn eigen loopschool. Loopscholing maakt standaard deel uit van de looptrainingen bij LSWA en tijdens het trainen is er altijd nadrukkelijk aandacht voor looptechniek. Ook heeft Wim de loopstijlclinic ” Pitstop voor lopers” ontwikkeld, een unieke clinic waarbij hij lopers analyseert en hen helpt om looptechniek te verbeteren waar nodig.

 

Iedereen is uniek

Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek! Dat is hoe Wim het ziet. Hij en de trainers die hem ondersteunen, zorgen voor een persoonlijke benadering en voor een goede, sociale sfeer in de groepen. Wim zet zich sowieso graag in voor anderen. Heel vaak koppelt hij een hardloopprestatie aan het ophalen van sponsorgelden voor goede doelen, hij is jarenlang lid geweest van vrijwillige brandweer Vught en hij rijdt als vrijwilliger voor “Tafeltje- Dek-Je” in Vught. In 2014 kreeg Wim een koninklijke onderscheiding vanwege de wijze waarop hij zich belangeloos heeft ingezet voor de samenleving.