Ga naar de inhoud

Groepstrainingen

Samen loop je sterker!

Wil je in een groep trainen? Goed besluit! Trainen in een groep helpt je om gemotiveerd te blijven voor het hardlopen en tijdens de training stimuleer je elkaar hierin. Je loopt die interval toch net iets harder of je houdt die afstand toch net iets makkelijker vol wanneer je in een groep loopt. Samen loop je sterker! Onze groepstrainingen zijn afwisselend. De ene keer is de training vooral gericht op je duurvermogen, de andere keer op je tempohardheid, tempogevoel of je snelheid. Ook is er altijd aandacht voor loopscholing voor het verbeteren van jouw loophouding. De trainingen vinden plaats in Vught en omgeving. Denk hierbij aan o.a. de Vughtse Heide en de Bossche Broek. Een training duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten inclusief de warming up en cooling down. Ook is er de mogelijkheid om te trainen voor de langere afstanden zoals de halve en de hele marathon.


De loopschool is verdeeld in verschillende niveaugroepen. Hieronder staat per groep aan welke eisen de loper moet voldoen om met een fijn gevoel en zonder zorgen mee te trainen. In het schema daaronder staan de reguliere trainingen per groep met bijbehorende startlocatie en tijden.
Mocht je twijfelen in welke groep je het beste past of heb je andere vragen over de trainingen, de trainers helpen je graag!

Basisgroep A

Basisgroep A is geschikt voor de beginnende loper, of ter instroming na Start to Run of om de draad op te pakken na een periode van een vervelende blessure of andere redenen van langdurige afwezigheid. De training is speels en er is veel aandacht voor het individu. De snelheid en afstand is in deze groep niet belangrijk. Alles staat in het teken van een verantwoorde opbouw om ontspanning en plezier (terug) te krijgen in het hardlopen.

Basisgroep B

Basis B is een kleine stap verder dan Basis A. Deze groep is voor lopers die (evt. met korte wandelpauzes) een afstand van 8 kilometer kunnen volbrengen in een snelheid van ongeveer 9 kilometer per uur. Is Start to Run goed bevallen en ging het erg goed dan is deze groep geschikt om in te starten. Deze groep is tevens geschikt om het hardlopen op te pakken na een periode van afwezigheid.

Niveau 1

Geschikt voor lopers die minimaal 11 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen in een tempo van ongeveer 10 kilometer per uur. In deze groep lopen we een afstand van 9 tot 11 kilometer per training.

11 Kilometer
10 Kilometer per uur

Niveau 3

Geschikt voor lopers die minimaal 14 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen in een tempo van ongeveer 11-12 kilometer per uur. In deze groep lopen we een afstand van 12 tot 15 kilometer per training.

14 Kilometer
11-12 Kilometer per uur

Niveau 2

Geschikt voor lopers die minimaal 13 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen in een tempo van minimaal 11 kilometer per uur. In deze groep lopen we een afstand van 11 tot 13 kilometer per training.

13 Kilometer
11 Kilometer per uur

Niveau 4

Geschikt voor lopers die minimaal 15 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen in een tempo van ongeveer 12 kilometer per uur. In deze groep lopen we een afstand van 12 tot 15 kilometer per training.

15 Kilometer
12 Kilometer per uur

Weekschema groepen

Tennisvereniging Wolfsbosch zonneweilaan 20, Vught
Feel fit center Maarten Trompstraat 32, Vught

Op nieuwjaarsdag/1e paasdag/koningsdag/bevrijdingsdag/hemelvaartsdag/pinksteren/1e kerstdag en 2e kerstdag geven wij geen training.

Zomerrooster
Met ingang van 08-07-2024 en t/m 18-08-2024 gaat het zomerrooster in. De trainingen die gewoon doorgaan zijn hieronder te zien.

Let op! Op de volgende dagen wordt er geen training gegeven: dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 juli. 

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Zaterdag

Zondag

Duurloopprogramma halve marathon

Er is een duurlooptrainingsprogramma voor de halve marathon. We beginnen bij 13 kilometer en laten dit per week langzaam oplopen tot uiteindelijk 18-20 kilometer. Om te starten met het programma moet je zonder problemen 12 kilometer kunnen lopen in een tempo vanaf 9,5 kilometer per uur. Het middellange duurloopprogramma duurt drie maanden en start iedere eerste zaterdag van het nieuwe kwartaal. De trainingen vinden plaats op de zaterdag om 8:30 uur.

Duurloopprogramma hele marathon

Twee keer per jaar start er een duurlooptrainingsprogramma voor de hele marathon. We starten bij 18 kilometer en laten dit per week langzaam oplopen tot uiteindelijk 35 kilometer. Om te starten met het programma moet je zonder problemen 20 kilometer kunnen lopen in een tempo van 9,5 kilometer per uur. Het programma start twee keer per jaar en richt zich op de marathons in het voorjaar (Parijs en Rotterdam) en de marathons in het najaar (Eindhoven, Amsterdam, New York).