Pitstop Hardloop Analyse

Hardlopen lijkt heel vanzelfsprekend en is vrij makkelijk te beoefenen. De manier van hardlopen is per individu verschillend, dit is bijvoorbeeld goed te zien bij hardloopevenementen waar veel lopers in korte tijd langskomen. De een loopt heel mooi rechtop en lijkt zonder moeite te lopen, terwijl de ander voorover hangt en het ontzettend zwaar heeft. Dit heeft natuurlijk niet alleen met de houding te maken maar het speelt wel een grote rol. Hoofdtrainer van Loopschool Wim Akkermans en oud ultraloper Wim Akkermans kan dit beamen. Hij heeft in zijn jarenlange ervaring als loper en trainer al veel aandacht besteed aan de loophouding. Binnen de loopschool is daarom de Pitstop -hardloopanalyse ontwikkeld. Hiermee kan iedere loper werken aan zijn of haar loophouding wanneer daar behoefte aan heeft. Een paar kleine aanpassingen in de loophouding kunnen er al voor zorgen dat een loper efficienter en daardoor makkelijker gaat lopen. Ook zorgt een betere loophouding ervoor dat de belasting beter verdeeld wordt over het lichaam waardoor je minder snel blessures oploopt.

De pitstop hardloopanalyse bestaat uit 2 delen

Videoopnames

De loper doet een korte warming up vóór de analyse. Vervolgens worden er meerdere videoopnames gemaakt om de loper goed op beeld te krijgen. Deze opnames worden met de loper samen bekeken. Ondertussen wordt er besproken wat goed gaat en wat er verbeterd
kan worden.

Toepassing

De besproken verbeterpunten worden in de praktijk toegepast. Ook wordt besproken hoe je ervoor kunt zorgen dat je tijdens jouw looptrainingen actief bezig blijft met deze verbeterpunten.